Kręcimy kilometry na Škoda Poznań Bike Challenge

Około sześć tysięcy zawodników i ich kibice spotkają się 11 września na największym w kraju amatorskim wyścigu rowerowym. A tam gdzie są rowerzyści jest też kampania „Kręć Kilometry” Fundacji Allegro All For Planet. Zapraszamy do strefy Allegro Zaparkuj Klimatycznie na poznańską Maltę!

Czego szukasz nie tylko latem? Ruszyła nowa kampania Allegro
Możesz wyjechać bardzo daleko, ale to, czego szukasz, jest zazwyczaj bardzo blisko.
Moda na medale
Złoty, srebrny lub brązowy. Medal to symbol sukcesu. W dobie mody na grywalizację i aktywność sportową medal też stał się modny. W przypadku amatorskich imprez sportowych jest nagrodą za codzienne wyrzeczenia i męczące treningi. W przypadku serii wyścigów kolarskich Bike Challenge na jednej imprezie organizuje się kilka dystansów, by każdy miał szansę na swój medal.
Podejmij wyzwanie i „Kręć Kilometry” z całą Polską
Ponad 4 miliony kilometrów w zaledwie trzy miesiące udało się wykręcić rowerzystom uczestniczącym w kampanii społecznej „Kręć Kilometry”. Dzięki wyzwaniom, które każdego miesiąca pojawiają się w aplikacji mobilnej, można zdobyć stojaki rowerowe dla swojego miasta, nagrody indywidualne dla siebie i – co najważniejsze – poczuć satysfakcję i radość z tego, co udało się osiągnąć.
Znamy najbardziej rowerowe ulice w Warszawie
W który dzień tygodnia można spotkać najwięcej rowerzystów w Warszawie? Przez które mosty i ulice przejeżdżają najczęściej? W jakich godzinach jest największy rowerowy tłok? Odpowiedzi na te i inne pytania znamy dzięki trwającej kampanii społecznej „Kręć Kilometry” organizowanej przez Fundację Allegro All For Planet. Warszawa jest liderem wśród miast, które rywalizują o nowe stojaki rowerowe.
Czego szukasz na Przystanku Woodstock?
Darmowy dojazd busem na festiwalowe pole, ogromny diabelski młyn, jedyny plac zabaw dla najmłodszych oraz pierwsza w historii rywalizacja woodstockowiczów o stojaki rowerowe dla swojego miasta. Te i inne atrakcje przygotowało Allegro dla uczestników 22. Przystanku Woodstock.
Nowe Legendy Polskie: ściągnij ebooka i audiobooka
W oczekiwaniu na kolejną filmową odsłonę Legend Polskich fani Twardowskiego mogą posłuchać uwspółcześnionej historii diabła z Łęczycy. „Wywiad z Borutą” to wspólne dzieło Łukasza Orbitowskiego i Michała Cetnarowskiego, z aktorami Krystyną Jandą i Tomaszem Drabkiem w rolach głównych.
„Popularność” po nowemu
Wiosna, a tu na Allegro popularne opony zimowe, kozaczki z futerkiem i lampki choinkowe. Już nie!
Pierwszy milion kilometrów na liczniku! Zaskakujący ranking miast
Minął miesiąc rywalizacji i kampania społeczna „Kręć Kilometry” Fundacji Allegro All For Planet wyraźnie nabrała rozpędu. Rowerzyści pokonali już w niej ponad milion kilometrów! 20 miast, których mieszkańcy przejadą najwięcej kilometrów na rowerach, wygra w sumie 300 stojaków. W gronie potencjalnych laureatów nie brakuje niespodzianek, bo małe miasta wyprzedzają metropolie.
Rowerzysto, daj się przebadać!
Ilu rowerzystów to jednocześnie kierowcy samochodów? W jakim celu najchętniej korzystamy z „dwóch kółek”? Czy bardziej boimy się wypadku, czy kradzieży roweru? Te i inne pytania znajdziemy w badaniu, które przeprowadza Fundacja Allegro All For Planet w ramach kampanii społecznej „Kręć Kilometry”. Badanie ma objąć nawet kilkanaście tysięcy rowerzystów.