Podejmij wyzwanie i „Kręć Kilometry” z całą Polską

Ponad 4 miliony kilometrów w zaledwie trzy miesiące udało się wykręcić rowerzystom uczestniczącym w kampanii społecznej „Kręć Kilometry”. Dzięki wyzwaniom, które każdego miesiąca pojawiają się w aplikacji mobilnej, można zdobyć stojaki rowerowe dla swojego miasta, nagrody indywidualne dla siebie i – co najważniejsze – poczuć satysfakcję i radość z tego, co udało się osiągnąć.

Znamy najbardziej rowerowe ulice w Warszawie
W który dzień tygodnia można spotkać najwięcej rowerzystów w Warszawie? Przez które mosty i ulice przejeżdżają najczęściej? W jakich godzinach jest największy rowerowy tłok? Odpowiedzi na te i inne pytania znamy dzięki trwającej kampanii społecznej „Kręć Kilometry” organizowanej przez Fundację Allegro All For Planet. Warszawa jest liderem wśród miast, które rywalizują o nowe stojaki rowerowe.
Czego szukasz na Przystanku Woodstock?
Darmowy dojazd busem na festiwalowe pole, ogromny diabelski młyn, jedyny plac zabaw dla najmłodszych oraz pierwsza w historii rywalizacja woodstockowiczów o stojaki rowerowe dla swojego miasta. Te i inne atrakcje przygotowało Allegro dla uczestników 22. Przystanku Woodstock.
Nowe Legendy Polskie: ściągnij ebooka i audiobooka
W oczekiwaniu na kolejną filmową odsłonę Legend Polskich fani Twardowskiego mogą posłuchać uwspółcześnionej historii diabła z Łęczycy. „Wywiad z Borutą” to wspólne dzieło Łukasza Orbitowskiego i Michała Cetnarowskiego, z aktorami Krystyną Jandą i Tomaszem Drabkiem w rolach głównych.
„Popularność” po nowemu
Wiosna, a tu na Allegro popularne opony zimowe, kozaczki z futerkiem i lampki choinkowe. Już nie!
Pierwszy milion kilometrów na liczniku! Zaskakujący ranking miast
Minął miesiąc rywalizacji i kampania społeczna „Kręć Kilometry” Fundacji Allegro All For Planet wyraźnie nabrała rozpędu. Rowerzyści pokonali już w niej ponad milion kilometrów! 20 miast, których mieszkańcy przejadą najwięcej kilometrów na rowerach, wygra w sumie 300 stojaków. W gronie potencjalnych laureatów nie brakuje niespodzianek, bo małe miasta wyprzedzają metropolie.
Rowerzysto, daj się przebadać!
Ilu rowerzystów to jednocześnie kierowcy samochodów? W jakim celu najchętniej korzystamy z „dwóch kółek”? Czy bardziej boimy się wypadku, czy kradzieży roweru? Te i inne pytania znajdziemy w badaniu, które przeprowadza Fundacja Allegro All For Planet w ramach kampanii społecznej „Kręć Kilometry”. Badanie ma objąć nawet kilkanaście tysięcy rowerzystów.
Allegro Technologia i Allegro Wnętrza
Na YouTubie można już obejrzeć premierowe odcinki nowych kanałów tematycznych: Allegro Technologia i Allegro Wnętrza. To kolejne miejsce, w którym największa platforma handlowa w Polsce wchodzi w interakcje ze swoimi użytkownikami i doradza nie tylko w kwestiach zakupowych.
Sukces kręcony kilometrami
„Każdy kilometr ma znaczenie” – te słowa co roku podkreślają przedstawiciele Fundacji Allegro All For Planet, mówiąc o kampanii „Kręć Kilometry”. A kręci się ona od 5 lat. Cztery dotychczasowe edycje to ponad 1000 oryginalnych stojaków rowerowych w prawie 50 miastach i ponad 50 tysięcy rowerzystów z aplikacją na telefonach.
Allegro wprowadza wystawianie bez opłat
Sprzedając kilka przedmiotów za pośrednictwem największej platformy zakupowej w Polsce, można zarobić średnio 500 zł miesięcznie, od teraz także bez ponoszenia kosztów związanych z wystawieniem oferty. Decyzję o zniesieniu opłat pozytywnie ocenia 80 proc. sprzedających internautów, a jedynie dla 20 proc. nie ma to znaczenia.