Wylicytuj samochód papieża Franciszka na charytatywni.allegro.pl

Trzy golfy o numerach rejestracyjnych K1 POPE, K2 POPE i K3 POPE, którymi papież podróżował podczas Światowych Dni Młodzieży w Polsce, trafiły na licytację. Pieniądze uzyskane ze sprzedaży zostaną przekazane na cele charytatywne wskazane przez papieża. Aukcja trwa do 9 października.

Narodziny Diablicy w teledysku „Aleja gwiazd”
Teledysk do nowej aranżacji piosenki w wykonaniu Anny Karwan i Matheo to kolejna produkcja, która powstała w ramach projektu Legendy Polskie. Tym razem Allegro zaprosiło do współpracy młodych twórców filmowych. W rolach głównych wystąpili Aleksandra Kasprzyk i Tomasz Drabek znani z filmu „Twardowsky 2.0”.
Rowerzyści to też kierowcy
Dwie trzecie rowerzystów to kierowcy samochodów! Tak wynika z największego w Polsce badania opinii rowerzystów. W ramach kampanii społecznej „Kręć Kilometry” Fundacji Allegro All For Planet swoje opinie wyraziło już ponad 20 tysięcy użytkowników dwóch kółek. Obchodzony 22 września Europejski Dzień Bez Samochodu to okazja, by zwrócić uwagę na to, jak wiele łączy rowerzystów i kierowców.
Ostatnia prosta kampanii „Kręć Kilometry”
Mieszkańcy ponad 1500 polskich miejscowości przejechali już ponad 7 milionów kilometrów. To efekt najbardziej pozytywnej w kraju rywalizacji o stojaki rowerowe w kampanii Fundacji Allegro All For Planet. Tegoroczna akcja „Kręć Kilometry” zakończy się 30 września. W rankingu przewodzi Warszawa, ale są też Kórnik, Grodzisk Mazowiecki, Wrocław czy Gdańsk. A o dostanie się do pierwszej dwudziestki Ruda Śląska zacięcie walczy ze Krotoszynem.
Allegro najbardziej rowerową firmą w Polsce
Wyścig Škoda Poznań Bike Challenge zgromadził na starcie ponad 6000 osób, a wśród nich największą firmową drużynę – zespół pracowników Allegro. W miasteczku zawodów pojawiła się też strefa Kręć Kilometry, a w niej m.in. rowero-blender, rowery na trenażerach i niezwykle oblegana strefa chillout.
Twardowsky i inne Legendy Polskie wracają
Ta jesień będzie należała do bohaterów Legend Polskich. Premiera pierwszego filmu z nowej serii - „Twardowsky 2.0” – już 16 września na stronie legendy.pl i w serwisie YouTube. Do świetnie przyjętych bohaterów z opowieści „Smok” i „Twardowsky” dołączają kolejni z „Operacji Bazyliszek” i „Jagi”. Allegro zaprosiło do współpracy zespół znanych aktorów, m.in. Roberta Więckiewicza, Piotra Machalicę, Tomasza Drabka, Olafa Lubaszenko, Katarzynę Pośpiech oraz Pawła Domagałę.
Kręcimy kilometry na Škoda Poznań Bike Challenge
Około sześć tysięcy zawodników i ich kibice spotkają się 11 września na największym w kraju amatorskim wyścigu rowerowym. A tam gdzie są rowerzyści jest też kampania „Kręć Kilometry” Fundacji Allegro All For Planet. Zapraszamy do strefy Allegro Zaparkuj Klimatycznie na poznańską Maltę!
Czego szukasz nie tylko latem? Ruszyła nowa kampania Allegro
Możesz wyjechać bardzo daleko, ale to, czego szukasz, jest zazwyczaj bardzo blisko.
Na co najczęściej narzekają rowerzyści w Polsce?
Pierwsze wyniki badań Fundacji Allegro All For Planet pokazują różnice w opiniach pomiędzy poszczególnymi województwami, ale wszystkich cyklistów łączy potrzeba poprawy infrastruktury rowerowej. Co jeszcze?
Moda na medale
Złoty, srebrny lub brązowy. Medal to symbol sukcesu. W dobie mody na grywalizację i aktywność sportową medal też stał się modny. W przypadku amatorskich imprez sportowych jest nagrodą za codzienne wyrzeczenia i męczące treningi. W przypadku serii wyścigów kolarskich Bike Challenge na jednej imprezie organizuje się kilka dystansów, by każdy miał szansę na swój medal.