RAPORT POLSKA STROJNA 2016 – POLAKÓW PORTRET MODOWY

Polacy i moda: lubimy wygodę, jakość i... schludność. Trendy? Znamy, ale nie zawsze stosujemy. Ubrania, obuwie i dodatki zaczynamy traktować jak inwestycję we własny wizerunek, w wygodę albo w relacje z innymi. Jesteśmy bardzo zdecydowani co do własnych potrzeb, a cena nie zawsze jest najważniejszym kryterium. Wielu Polaków chciałoby wymienić zawartość swoich szaf i to natychmiast. To najważniejsze wnioski z przeprowadzonego na zlecenie Allegro badania „Polska strojna 2016. Trendy w zachowaniach zakupowych Polaków”.

„Mój jest ten kawałek podłogi” w nowej wersji i z teledyskiem
Nowa wersja utworu „Mój jest ten kawałek podłogi” pochodzi ze ścieżki dźwiękowej do filmu „Operacja Bazyliszek”. Teledysk, podobnie jak poprzedni, opowiada historię jednego z bohaterów cyklu Legendy Polskie. Allegro i tym razem zaprosiło do współpracy młodych twórców, w tym Kordiana Kądziele, który odpowiada za scenariusz i reżyserię teledysku.
Stało się! Zapłacimy BLIKIEM na Allegro
Od teraz na Allegro można płacić za zakupy za pomocą systemu płatności mobilnych BLIK. Płatności BLIK zostały w pełni zintegrowane z platformą zakupową Allegro i stają się jedną z metod płatności dostępnych dla klientów największej w Polsce internetowej platformy zakupowej.
Bazyliszek żyje! Allegro przedstawia kolejną polską legendę
Wieki temu budził grozę wśród mieszkańców Warszawy, teraz powraca, by siać postrach w Internecie. „Operacja Bazyliszek” to kolejny film krótkometrażowy, który powstał w ramach projektu Legendy Polskie Allegro. W głównych rolach występują Paweł Domagała, Olaf Lubaszenko i Michalina Olszańska.
Kup Allerogala i podziel się dobrem
Rogale świętomarcińskie po raz kolejny można kupić przez Internet. Wystarczy złożyć zamówienie na stronie allerogal.allegro.pl, aby w ciągu 24 godzin otrzymać świeży, regionalny wypiek. Akcja ma wymiar charytatywny – każda złotówka z zakupionego rogala trafi na konto Drużyny Szpiku.
Czy jeździmy na rowerach? Częściej i więcej niż myślisz
Polacy pokochali rowery. Aż 78% cyklistów korzysta z tego środka transportu codziennie lub kilka razy w tygodniu, pokonując średnio 60 km tygodniowo, a najbardziej aktywnymi rowerzystami są mieszkańcy Opola. Jak wygląda „Rowerowa Polska”? Przeczytaj raport Fundacji Allegro All For Planet.
Smartfony Xiaomi w oficjalnym sklepie na Allegro
Urządzenia znanej azjatyckiej marki pochodzą z oficjalnej europejskiej dystrybucji i są objęte lokalną gwarancją i serwisem
Auta papieża Franciszka mają nowych właścicieli
Samochody, którymi papież Franciszek podróżował podczas Światowych Dni Młodzieży, zostały sprzedane za łączną kwotę 252 900 złotych. Pieniądze z licytacji odbywających się na charytatywni.allegro.pl zasilą akcję charytatywną Caritas „Misericordes”.
Sąd: regulamin Allegro zgodny z prawem
14 września 2016 Sąd Apelacyjny w prawomocnym wyroku przyznał rację Allegro i stwierdził, że regulamin Allegro nie zawierał zapisów sprzecznych z interesami konsumentów.
Znamy zwycięzców rywalizacji miast o stojaki rowerowe
Zakończyła się 5. edycja kampanii społecznej „Kręć Kilometry”. W rywalizacji brało udział 1500 miejscowości, a rowerzyści w całej Polsce wykręcili prawie 9 milionów kilometrów. Dzięki nim Fundacja Allegro All For Planet postawi 300 oryginalnych stojaków rowerowych w 20 najlepszych miastach, takich jak Warszawa, Poznań, Pabianice czy Brodnica.