Ulubione prezenty Polaków w 2016 roku: marzenia i rzeczywistość

Blisko połowa Polaków kupi tegoroczne prezenty na Allegro, a prawie 40% planuje większość zakupów prezentowych zrobić w Internecie. Marzymy o drogich, prestiżowych podarunkach. Często kupujemy innym to, co sami chcielibyśmy dostać. Zdecydowanie nie chcemy tzw. prezentów praktycznych. To wnioski z drugiej edycji świątecznego badania „Ulubione prezenty Polaków”. Przedstawiamy również fascynujące statystyki pokazujące, co i jak często kupowane jest na Allegro w okresie grudniowego szczytu zakupowego.

Legendy Polskie: Czas na kobietę, czas na „Jagę”!
Do grona legendarnych postaci żyjących w świecie Legend Polskich dołącza kolejna – Jaga. W ostatniej w tym roku produkcji filmowej Allegro pojawia się z pozoru delikatna kobieta, która powala uzbrojonych mężczyzn na łopatki. Takich scen walki z udziałem kobiety polski widz jeszcze nie widział!
Allerogal z happy endem
Wszystko, co dobre, szybko się kończy, ale po tegorocznej akcji Allerogal pozostanie nie tylko wspomnienie smaku świętomarcińskich rogali. Dzięki zaangażowaniu internautów z całej Polski, którzy kupili ponad 15 tys. sztuk tego poznańskiego specjału, mali podopieczni Drużyny Szpiku będą mogli choć na chwilę zapomnieć o chorobie i poczuć świąteczną atmosferę.
Podaruj misia i nieś pomoc razem z nami!
Tosia, Sonia, Edek i Jaś – takie imiona noszą misie, które w tym roku można podarować bliskiej osobie i pomóc podopiecznym Fundacji TVN „Nie jesteś sam”. Pluszaki można już kupić na Allegro, które w tym czasie staje się największym internetowym sprzedawcą misiów w Polsce.
Wylicytuj kolację z gwiazdą i pomóż spełnić dziecięce marzenia
Kącik do malowania, wycieczka nad morze, prywatny plac zabaw – tak niewiele potrzeba, żeby wywołać uśmiech na dziecięcych twarzach. Licytując na charytatywni.allegro.pl kolację z jedną z 25 gwiazd, mamy szansę spełnić najskrytsze marzenia podopiecznych Fundacji „Mam Marzenie”.
Zagrajmy jeszcze głośniej! Allegro ruszyło z aukcjami na rzecz WOŚP
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy znów gra, a pierwsze aukcje internetowe w ramach 25. Finału już zostały wystawione. Allegro po raz kolejny uruchomiło platformę aukcje.wosp.org.pl, na której każdy może wylicytować lub wystawić swój przedmiot na sprzedaż.
RAPORT POLSKA STROJNA 2016 – POLAKÓW PORTRET MODOWY
Polacy i moda: lubimy wygodę, jakość i... schludność. Trendy? Znamy, ale nie zawsze stosujemy. Ubrania, obuwie i dodatki zaczynamy traktować jak inwestycję we własny wizerunek, w wygodę albo w relacje z innymi. Jesteśmy bardzo zdecydowani co do własnych potrzeb, a cena nie zawsze jest najważniejszym kryterium. Wielu Polaków chciałoby wymienić zawartość swoich szaf i to natychmiast. To najważniejsze wnioski z przeprowadzonego na zlecenie Allegro badania „Polska strojna 2016. Trendy w zachowaniach zakupowych Polaków”.
„Mój jest ten kawałek podłogi” w nowej wersji i z teledyskiem
Nowa wersja utworu „Mój jest ten kawałek podłogi” pochodzi ze ścieżki dźwiękowej do filmu „Operacja Bazyliszek”. Teledysk, podobnie jak poprzedni, opowiada historię jednego z bohaterów cyklu Legendy Polskie. Allegro i tym razem zaprosiło do współpracy młodych twórców, w tym Kordiana Kądziele, który odpowiada za scenariusz i reżyserię teledysku.
Stało się! Zapłacimy BLIKIEM na Allegro
Od teraz na Allegro można płacić za zakupy za pomocą systemu płatności mobilnych BLIK. Płatności BLIK zostały w pełni zintegrowane z platformą zakupową Allegro i stają się jedną z metod płatności dostępnych dla klientów największej w Polsce internetowej platformy zakupowej.
Bazyliszek żyje! Allegro przedstawia kolejną polską legendę
Wieki temu budził grozę wśród mieszkańców Warszawy, teraz powraca, by siać postrach w Internecie. „Operacja Bazyliszek” to kolejny film krótkometrażowy, który powstał w ramach projektu Legendy Polskie Allegro. W głównych rolach występują Paweł Domagała, Olaf Lubaszenko i Michalina Olszańska.