Brytyjska marka Next wchodzi do Polski przez Allegro

Jedna z najpopularniejszych sieci handlowych z Wielkiej Brytanii wchodzi na polski rynek. Marka NEXT obecna jest w 40 krajach na całym świecie, w Polsce klientów postanowiła poszukać wśród internautów - ubrania z jej najnowszej kolekcji dostępne są już na Allegro.

MiniPaczka – nowa forma dostawy od Allegro i InPost
Od 22 lutego 2017 r. sprzedający będą mogli udostępniać kupującym nową formę dostawy: Allegro MiniPaczka InPost. Nowa forma będzie miała lepsze parametry niż wycofywana jednocześnie usługa Allegro Polecony InPost.
Usługi InPost Allegro mają 20% udział w ofertach Allegro
Jak podaje nasz partner – InPost – w komunikacie prasowym, usługi dostaw sygnowane Allegro InPost są dostępne w 20% ofert na Allegro. Oznacza to, że już w ponad 11 mln ofert dostępne są dostawy poprzez InPost. Pod koniec 2015 roku zasięg InPost na Allegro był o połowę mniejszy.
Rowerzyści to też kierowcy
Dwie trzecie rowerzystów to kierowcy samochodów! Tak wynika z największego w Polsce badania opinii rowerzystów. W ramach kampanii społecznej „Kręć Kilometry” Fundacji Allegro All For Planet swoje opinie wyraziło już ponad 20 tysięcy użytkowników dwóch kółek. Obchodzony 22 września Europejski Dzień Bez Samochodu to okazja, by zwrócić uwagę na to, jak wiele łączy rowerzystów i kierowców.
Aukcje WOŚP od kuchni. Tak powstała popularna platforma charytatywna
Pierwsza aukcja na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy pojawiła się na Allegro 17 lat temu. Chociaż od tego czasu możliwości wsparcia Finału z każdym rokiem jest coraz więcej, to licytacje wciąż cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem Polaków. Tylko w ubiegłym roku kwota zebrana podczas licytacji osiągnęła rekordowe 4,5 mln złotych.
Allegro zmienia system komentarzy
Od 25 stycznia 2017 roku Allegro rozpocznie wprowadzanie zmian w systemie komentarzy do transakcji. Oceniać będą tylko kupujący i skrócony zostanie okres zbierania ocen oraz znikną oceny neutralne. Dzięki temu kupujący będą mogli korzystać z bardziej przejrzystego systemu oceny jakości obsługi sprzedających.
Allegro uruchamia program bonusowy dla wszystkich klientów
Wprowadzany dziś program pozwala bardzo szybko zamieniać uzyskane punkty za transakcje na zniżki w zakupach, dając użytkownikom realne korzyści finansowe.
Podaruj rzecz od serca, wspieraj Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy
Od lat znane osoby wystawiają aukcje na rzecz WOŚP, a dzięki platformie rzeczyodserca.pl mogą opowiedzieć historię związaną z ofiarowanym przedmiotem i zachęcić do jego licytacji. W ich ślady może pójść każdy, tak jak np. pracownicy Allegro, którzy w filmach wideo promują swoje aukcje z pakietem szkoleń czy scenariuszami do filmów „Legendy Polskie”.
Czy jeździmy na rowerach? Częściej i więcej niż myślisz
Polacy pokochali rowery. Aż 78% cyklistów korzysta z tego środka transportu codziennie lub kilka razy w tygodniu, pokonując średnio 60 km tygodniowo, a najbardziej aktywnymi rowerzystami są mieszkańcy Opola. Jak wygląda „Rowerowa Polska”? Przeczytaj raport Fundacji Allegro All For Planet.
Jaga jako „Jaskółka uwięziona” w kolejnej produkcji Allegro
Legendarny przebój Stana Borysa w wykonaniu Atanasa Valkov i Georginy Tarasiuk, doczekał się swojej filmowej wersji. Teledysk w reżyserii Kuby Czekaja opowiada historię więzionej kobiety, nękanej obrazami katastrofy ekologicznej. W klipie wystąpili Katarzyna Pośpiech i Tomasz Drabek.