Paweł Kmieć, znany w sieci jako Sariel, to jeden z najbardziej rozpoznawanych amatorskich twórców konstrukcji z klocków Lego na świecie. Jego filmy na youtube mają już prawie 30 milionów odtworzeń. Paweł pisze książki tym, jak budować z klocków Lego, buduje pojazdy i konstrukcje, które są majstersztykiem techniki, jest też jednym z nielicznych oficjalnych recenzentów linii Technic, dzięki czemu wcześniej niż inni testuje zestawy Lego.

W krótkiej rozmowie z serwisem _magazyn.Allegro opowiedział o sowim nowym projekcie: modelu transportera „Rosomak”. Widzieliśmy go na etapie podwozia, które robi wrażenie ze względu na wierność oryginałowi. Paweł Kmieć obiecał, że wraz z postępami budowy „Rosomaka” będzie do nas przesyłać dokumentację fotograficzną. Czekamy więc z niecierpliwością, a teraz zapraszamy Was na rozmowę wideo z Sarielem.



Fot. Flickr.com/Jennifer Morrow/CC BY 2.0

Michał Bonarowski

magazyn@allegro.pl

Powiązane artykuły

Luksus niejedno ma imię
Drogie samochody, biżuteria, antyki i sztuka? A może zdrowe produkty, spełnienie życiowe oraz wolność wyboru? Sprawdzamy, czym tak naprawdę jest luksus.
Quilling, czyli radość z papieru
Rękodzieło wróciło do mody z wielką mocą. Chcemy stworzyć coś namacalnego, odprężyć się i dobrze bawić. Taką możliwość daje nam zapomniana (do niedawna) technika plastyczna z użyciem pasków papieru, czyli quilling. Dzięki niemu stworzymy niebanalne kartki okolicznościowe, biżuterię, dekoracje, a nawet wielkoformatowe obrazy. I będziemy się przy tym dobrze bawić. 
Mam kota na punkcie kota
Wydaje się wam, że macie kota? To się mylicie! Powiedzcie raczej, że postanowiliście dzielić z nim mieszkanie, bo kot to kot. Wprawdzie to mit, że koty lubią dominować, ale na pewno mają osobowość i nie można tak po prostu być jego panem. Można za to próbować go zrozumieć, dbać, dobrze karmić, pozwalać mu drapać. A na Dzień Kota przypadający 17 lutego obdarować drobnymi prezentami.
Niech roztopi się ser
Pizza to rzecz mało skomplikowana. Raczej nie potrzeba do niej wirtuoza rodem z wytrawnych kuchni, bo to tylko i aż: ciasto, sos i nasze ulubione dodatki. Dzięki tej prostocie jest uniwersalna. W dzisiejszych czasach stare, tanie, włoskie danie stało się jednym z najpopularniejszych na świecie. Można je zamówić w fast foodzie, restauracji, ale i przygotować samemu. Dzięki odpowiednim produktom i kilku sztuczkom kulinarnym domowa pizza jest pyszna, wykwintna, a nawet zdrowa. 9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy.